Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2050 ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
















ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
Σήμερα στη Γη κατοικούν 6,23 δισεκατομμύρια άνθρωποι, για την ακρίβεια ο αριθμός στις 21/03/2002 ήταν 6.212.868.920, διπλάσιος από το 1960. Η πρόβλεψη για το 2050 είναι ότι ο πληθυσμός της Γης θα ανέλθει σε 9,3 δισεκατομμύρια. Είναι γεγονός ότι στις ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου ο πληθυσμός αρχίζει σταδιακά και γερνάει και η αναλογία γεννήσεων είναι 1,6 παιδί ανά γυναίκα ενώ στις αναπτυσσόμενες χώρες η αναλογία είναι 3 παιδιά για κάθε γυναίκα.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΟΦΗΣ
Περιοχές όπως η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική αυτή τη στιγμή διαθέτουν μεγάλα πλεονάσματα τροφής ενώ ο Τρίτος Κόσμος πλήττεται από έλλειψη τροφής. Υπολογίζεται ότι 800.000.000 άνθρωποι υποφέρουν από υποσιτισμό και δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι για να εισάγουν την απαιτούμενη τροφή από χώρες με πλεονάσματα. Ως το 2050 60.000 φυτείες σιτηρών θα καταστραφούν με αποτέλεσμα οι ανάγκες των 80.000.000 ανθρώπων που θα γεννηθούν να μην μπορούν να καλυφθούν αν δεν διπλασιαστεί η παραγωγή.

ΝΕΡΟ
Το ποσοστό του πόσιμου νερού για τις ανάγκες του ανθρώπου για κατανάλωση ύδατος είναι 50%. Το υπόλοιπο 50% κυρίως διοχετεύεται για καλλιέργειες άλλα και σε άσκοπη χρήση που δεν ωφελεί τον άνθρωπο. Υπολογίζεται ότι σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθυσμού το 2050 4,2 δις. άνθρωποι δεν θα μπορούν να καλύπτουν ούτε τις ημερήσιες ανάγκες τους για νερό (50 λίτρα/ημέρα).

ΚΛΙΜΑ
Τα εργοστάσια, η καταστροφή των δασών και τα αυτοκίνητα είναι οι κύριες αιτίες για την τεράστια εκπομπή CO2 που έχει θερμάνει την ατμόσφαιρα 5,8 βαθμούς Κελσίου από το 1900 ως το 1997. Υπολογίζεται το 2100 η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει περίπου μισό μέτρο με αποτέλεσμα να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό ο παγκόσμιος χάρτης. Η αύξηση της θερμοκρασίας θα οδηγήσει σε ερημοποίηση ολοκλήρων περιοχών αφού λόγο τις έλλειψης νερού θα γίνουν αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών.

ΠΗΓΗ W.H.O. (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ)

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ

Τέλος στην ταλαιπωρία και στις ουρές... βάζει η καναδική εταιρεία Mac donald, Dettwiler and Associates σε συνεργασία με τον όμιλο Intelsat αφού σε τέσσερα
χρόνια θα δημιουργήσει ένα διαστημικό πρατήριο βενζίνης περίπου σε απόσταση 36.000 μέτρων πάνω από το κεφάλι μας.Φυσικά δεν απευθύνεται σε εμάς αλλα στον ανεφοδιασμό των διαστημικών δορυφόρων οι οποίοι φουλάρουν  στη Γη μια ποσότητα καυσίμων η οποία
κάποια στιγμή τελειώνει. Το πρόγραμμα θα κοστίσει 280 εκ.δολάρια αλλά θα εξοικονομήσει αρκετά χρήματα αφού  θα παρατείνει τη ζωή των δορυφόρων
στο διάστημα. Επίσης ο διαστημικός σταθμός ανεφοδιασμού καυσίμων είναι σχεδιασμένος να έχει τη δυνατότητα να περισυλλέγει τους άχρηστους δορυφόρους οι οποίοι αιωρούνται στο διάστημα με άγνωστη και ανεξέλεγκτη πορεία.