Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

Το Σάββατο 19 Μαρτίου ο Δήμος Πατρέων αποφάσισε να κλείσει τα διόδια του Ρίου από τις 11π.μ. έως και τη 1μ.μ. Ο αποκλεισμός γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαίτηση του υπουργείου εσωτερικών για συνέχιση της λειτουργίας του χώρου υγειονομικής 
ταφής απορριμάτων στη θέση Ξερόλακκα. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για για την προστασία της υγείας αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία έχει υπερκορεστεί με αποτέλεσμα να μην παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια για τη δημόσια υγεία.

"ΠΡΑΣΙΝΟΣ" ΔΡΟΜΟΣ

Φανταστείτε ένα δρόμο με κίνηση 18.000 αυτοκινήτων κάθε μέρα. Η φασαρία και η ρύπανση σε συνδυασμό με την ύπαρξη κτιρίων θα έκανε την κατάσταση αφόρητη. Ένας τέτοιος δρόμος είναι η οδός Jean Bleuzen στα περίχωρα του Παρισιού.
Η εταιρεία Climensts Calcia προχώρησε σε μια ανακάλυψη ενός μίγματος διοξειδίου του τιτανίου το οποίο έχει την ιδιότητα να διεγείρεται από την αυξημένη θερμοκρασία που προέρχεται από το φως του ήλιου και να λειτουργεί ως καταλύτης για την καταστροφή ρυπογόνων ουσιών. Αυτό το μείγμα  
εμπλουτίστηκε με ενισχυμένο 
σκυρόδεμα και τοποθετήθηκε στον συγκεκριμένο δρόμο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά αφού τις ώρες με τη μεγαλύτερη κίνηση των αυτοκινήτων και τα μεγαλύτερα επίπεδα ρύπανσης σημειώθηκε μείωση ως και 50%  στα οξείδια του αζώτου. Μια σημαντική ανακάλυψη για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας που μάλλον για τη χώρα μας μοιάζει άπιαστο όνειρο.