Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ο άνθρωπος όλο και λιγότερο έρχεται σε επαφή με τη φύση δίχως να γνωρίζει το όφελος που μπορεί να αποκομίσει από αυτή του την ενέργεια. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι επισκέψεις στα πάρκα και η επαφή με το πράσινο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσει το στρες. Επίσης τα φυτά έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν φυτοκτόνες ουσίες οι οποίες ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Ερευνητές σε μια μελέτη που πραγματοποίησαν χώρισαν 280 άτομα και οι μισοί έκαναν περίπατο στο δάσος και οι άλλοι μισοί στην πόλη. Ύστερα από εξετάσεις πριν και μετά τον περίπατο των εθελοντών, οι πρώτοι είχαν χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης που είναι η ορμόνη που ελέγχει το στρες, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και αυξημένα επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων που βοηθούν στο ανοσοποιητικό σύστημα. Επισκεφθείτε λοιπόν τα πάρκα και τους εθνικούς δρυμούς για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας, να μειώσετε το στρες, για να έχετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ



















Το πρώτο σοβαρό πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία σημειώθηκε στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στις 28 Μαρτίου 1979. Τεχνικά προβλήματα και ανθρώπινα λάθη οδήγησαν στην τήξη  σε ποσοστό 45% του πυρήνα στην μονάδα 2 του πυρηνικού σταθμού. Από έρευνες των 
Αμερικανών επιστημόνων προέκυψε ότι η διαρροή ραδιενέργειας στο περιβάλλον ήταν αμελητέα και δεν είχε επίπτωση στον ανθρώπινο 
οργανισμό. 
Στις 26 Απριλίου 1986 η Ευρώπη συγκλονίζεται από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στον πυρηνικό σταθμό Τσερνομπίλ στον αντιδραστήρα 4 στην Ουκρανία. Το ατύχημα προκλήθηκε από αλληλουχία λαθών στην συντήρηση του αντιδραστήρα. Το ουράνιο που απελευθερώνετε στην ατμόσφαιρα σκοτώνει ακαριαία 30 άτομα και υπολογίζεται ότι επηρέασε εκατομμύρια ανθρώπους τα επόμενα χρόνια. Το σημείο σήμερα έχει εγκαταλειφθεί και τόνοι υλικά έχουν σκεπάσει τον αντιδραστήρα. Θεωρείται το μεγαλύτερο ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας με βαθμό 7, το μεγαλύτερο βαθμό στην κλίμακα των πυρηνικών ατυχημάτων. 
Ο σεισμός των 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε οδήγησαν στο τρίτο σοβαρότερο πυρηνικό ατύχημα στην πόλη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας με βαθμό επικινδυνότητας 5. Το σύστημα ψύξης δεν λειτούργησε και οδήγησε στην έκρηξη και των τριών αντιδραστήρων που βρίσκονταν σε λειτουργία. Η κατάσταση δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο 9 ημέρες μετά το σεισμό για να μπορέσουν οι επιστήμονες να βγάλουν συμπεράσματα για το ατύχημα.

ΤΟ ΝΕΟ ECO CAR LEXUS CT 200h

Το CT 200h της Lexus βασίζεται στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται ήδη στο δοκιμασμένο Prius της Toyota. Συνδυάζει
βενζινοκινητήρα με ηλεκτροκινητήρα με σημαντικά πλεονεκτήματα για τον ιδιοκτήτη αλλά και για το περιβάλλον. Είναι ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγόριας και κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι χαμηλές εκπομπές ρύπων με μόλις 96g/km CO2. Έχει πολύ μεγάλη αυτονομία καυσίμου, μειωμένη φθορά φρένων και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Οι 4 λειτουργίες του κινητήρα EV, ECO, NORMAL και SPORT καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Στη λειτουργία EV παρέχεται μηδενική κατανάλωση καυσίμου με ταχύτητα μέχρι 45 χλμ./ώρα. ECO  για προστασία του περιβάλλοντος αλλά και υψηλές ταχύτητες. NORMAL για ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και οικονομίας καυσίμων και SPORT για γρήγορη οδήγηση.