Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η VODAFONE ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ''ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ''

Η Vodafone, συμμετέχει και φέτος ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή με τίτλο “Η Ώρα της Γης”. Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 στις 20:30 και για μία ώρα, τα καταστήματα της Vodafone σε όλη την Ελλάδα, θα σβήσουν τα φώτα των βιτρινών και πινακίδων τους, δίνοντας δυναμικά το παρόν. Η ενέργεια αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας και συγκεκριμένα στον τομέα Περιβάλλον. Η Vodafone, ήδη από την έναρξη της δραστηριότητάς της, μελετά την επίδραση της λειτουργίας της στο περιβάλλον, με σκοπό να μειώσει την άμεση ή έμμεση αρνητική επίδραση και να αυξήσει την αντίστοιχη θετική. Ας ελπίσουμε ότι κι'άλλες εταιρείες το Σάββατο αλλά και στο μέλλον θα μιμηθούν την πρωτοβουλία της Vodafone.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΤΟ 2011

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ παρατηρήθηκε αύξηση στην ζήτηση για τα φωτοβολταϊκά. 
Η συνολική ισχύς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανήλθε στα 1.328 MW στις αρχές του 2011 έναντι 1.276 MW το Δεκέμβριο του 2010. Στο τέλος Φεβρουαρίου οι αιτήσεις των αγροτών για κατασκευή σταθμών με τη χρήση φωτοβολταϊκών έφτασαν τις 2.770. Στα διασυνδεδεμένα νησιά και συγκεκριμένα την Εύβοια που το διαθέσιμο περιθώριο ισχύος απεδείχθη δυσανάλογα μικρό σε σχέση με τις αιτήσεις που κατατέθηκαν αποφασίστηκε η διεύρυνση του περιθωρίου για να καλυφθούν τα περισσότερα αιτήματα. Η χρήση της ενέργειας στις οικίες έχει μειωθεί ως συνέπεια της κρίσης όμως οι βιομηχανίες που συνδέονται στο δίκτυο υψηλής τάσης αυξάνουν τη ζήτησή τους άρα και την παραγωγική τους δραστηριότητα. Το Φεβρουάριο του 2011 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 13.04% ενώ στα νοικοκυριά μείωση κατά 0.15%.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τα τέστ αντοχής στους πυρηνικούς σταθμούς της Ευρώπης. Τα τέστ έχουν ανακοινωθεί από τον Ευρωπαίο επίτροπο Γκίντερ Έτινγκερ και έχουν ως στόχο να εξακριβωθεί η αντοχή των 143 πυρηνικών αντιδραστήρων της Ευρώπης. Η απόφασή του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις σε αρκετές χώρες οι οποίες δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι έλεγχοι και οι δοκιμές. Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους ευρωπαϊκούς αντιδραστήρες είναι ρωσικού σχεδιασμού και παλαιού τύπου, δεν διαθέτουν βοηθητικές δεξαμενές εναπόθεσης των χρησιμοποιημένων καυσίμων και αποτελούν μια μόνιμη απειλή για την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο. Τα τέστ αντοχής που έχουν προγραμματιστεί και οι έλεγχοι που θα γίνουν βρήκαν απροετοίμαστα τα κράτη τα οποία διαθέτουν πυρηνικούς αντιδραστήρες. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Γερμανίας η οποία αποφάσισε να αναστείλει αμέσως τη λειτουργία όλων των παλαιών αντιδραστήρων και να επανασχεδιάσει εκ νέου το πυρηνικό της πρόγραμμα.