Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

3D ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ




Μέσα στο 2011 η εταιρεία SOLAR 3D ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει μια νέα τεχνολογία ηλιακών κυψελών καλύτερης και μεγαλύτερης απόδοσης. Η νέα τεχνολογία που θα εφαρμοστεί βασίζεται στη διαχείριση του φωτός από τις συσκευές που χρησιμοποιούν τεχνολογία οπτικών ινών. Χρησιμοποιεί μια μικροδομή η οποία δεσμεύει το φως και στη συνέχεια αναγκάζει τα φωτόνια να αντανακλώνται περισσότερο στο εσωτερικό της ηλιακής κυψέλης. Το μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνολογίας 3D των νέου τύπου φωτοβολταϊκών, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, είναι η μεγαλύτερη απορρόφηση ηλιακής ενέργειας που έχει σαν φυσικό επακόλουθο και την μεγαλύτερη συγκέντρωση ενέργειας για χρήση από τους ιδιώτες και από τους επιχειρηματίες.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ


Γνωστή αλυσίδα εσωρούχων από τις 11 Μαρτίου έως και τις 30 Ιουνίου ανακοίνωσε ότι στα καταστήματά της θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης παλαιών σουτιέν οποιασδήποτε μάρκας. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος. Το κίνητρο για να προσέλθουν άτομα είναι η έκπτωση που παρέχει η εταιρεία με 3 ευρώ για κάθε σουτιέν με βασική προϋπόθεση την αγορά ενός καινούργιου. Μια κίνηση η οποία αποσκοπεί στην τόνωση της αγοράς αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η προστασία του περιβάλλοντος, των οικοσυστημάτων και ο σεβασμός προς τη φύση είναι ζητήματα που μας αφορούν όλους μας. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κάτι από τα παραπάνω δεν τον ενδιαφέρουν. Αρκετές φορές όλοι μας έχουμε γίνει θεατές σε ενέργειες συνανθρώπων μας οι οποίες επιβαρύνουν το περιβάλλον είτε σε μικρό είτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Η αντίδρασή μας στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι η αδιαφορία. Έχουμε αναλογιστεί γιατί συμβαίνει αυτό; Η αδιαφορία έχει δύο βασικές αιτίες στην συγκεκριμένη περίπτωση και είναι η άγνοια του αντικειμένου και η πεποίθηση ότι η φύση είναι κάτι δεδομένο. Επιβαρύνουμε το περιβάλλον χωρίς να γνωρίζουμε τις συνέπειες των πράξεών μας σε εμάς αλλά και τους συνανθρώπους  μας και χωρίς να γνωρίζουμε ότι η φύση δεν είναι κάτι δεδομένο αλλά κάτι που μας προσφέρθηκε απλόχερα και εμείς θα πρέπει να κοπιάσουμε για να τη διατηρήσουμε σε αυτό το επίπεδο και σε αυτή την αρμονία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ενημερωθούμε περισσότερο για το περιβάλλον αλλά και για τους τρόπους προστασίας του, να βλέπουμε το μέλλον και όχι το παρόν, να συνειδητοποιήσουμε ότι η Γη έχει κάποια συγκεκριμένα όρια και εμείς καθημερινά τα ξεπερνάμε.Αν καταφέρουμε να διευρύνουμε τις γνώσεις μας και να σεβαστούμε τους συνανθρώπους μας αλλά και τους ιδίους μας τους εαυτούς τότε θα μπορέσουμε να προστατέψουμε και το χώρο που μας περιβάλλει.

ΜΕΙΩΣΗ ΕΩΣ 60% ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΡΥΠΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2050 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ως στόχο την εξάλειψη των οχημάτων που χρησιμοποιούν καύσιμα τα οποία ρυπαίνουν το περιβάλλον από το 2050. Προσανατολίζεται από το 2030 έως το 2050 μέσα από τη δράση της να μειώσει την εκπομπή CO2 στην ατμόσφαιρα που προέρχεται από τη χρήση των μεταφορικών μέχρι και 60% αφού το ¼ των ευρωπαϊκών ρύπων προέρχεται από αυτή την πηγή. Στόχος είναι η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και η διεύρυνση της χρήσης οικολογικών αυτοκινήτων και αυτό θα επιτευχθεί μέσω της αυξημένης φορολογίας στα γερασμένα και ρυπογόνα οχήματα. Μια πρωτοποριακή πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η μετακίνηση των κατοίκων με την χρήση πλωτών μέσων στους ποταμούς που διασχίζουν αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις.